|
Recz Forum dyskusyjne Recza
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
realhh
Do³±czy³: 16 Lis 2006 Posty: 2
|
Wys³any: Czw Lis 16, 2006 11:28 am Temat postu: Koszmar powraca? |
|
|
„Signum nieudolnoÅ›ci, marka fabryczna tandety” o grotesce mawiaÅ‚ Witold Gombrowicz, a jego sÅ‚owa zainspirowaÅ‚y mnie do napisania pracy maturalnej wÅ‚aÅ›nie na temat groteski.
Matura dawno za mną i bez pomocy miłościwie panującego nam ministra Romana mogę dziś uczestniczyć w dalszej edukacji dzięki swoim zdolnościom.
Groteska jest o tyle ciekawym tematem, że większość ludzi po prostu uważa ją za nic nie wnoszącą kategorię estetyczną, natomiast dzieła wybitnych groteskowych twórców są spychane na margines chociażby przez ministra... wspaniałego wodza i guru Młodzieży Wszech...
To co wydarzyło się po wyborach prezydenckich było swoistą pożywką dla grotesko-chłonnych twórców, których coraz mniej niestety.
To co dzieję się podczas wyborów samorządowych wywołuje u mnie skrajne stany, począwszy od histerycznego śmiechu, poprzez niedowierzanie kończąc na przerażeniu.
Nie spodziewałem się... ba, nawet nie śniłem o tak nieprawdopodobnym wyniku pierwszej tury wyborów.
Zabawnie byÅ‚o czytać ulotki, w których kandydaci pisali o przyczynieniu siÄ™ do powstania wody, gazu czy chociażby asfaltu. PodkreÅ›lam, że to byÅ‚o zabawne, szkoda tylko tych wyciÄ™tych drzew i...pracy kandydatów, bo efekty byÅ‚y żenujÄ…ce. ObserwujÄ…c „scenÄ™ politycznÄ…” Recza „byÅ‚em” spokojny o jego przyszÅ‚ość. Któż mógÅ‚by zagrozić czÅ‚owiekowi, który bierze odpowiedzialność za swoje czyny i poÅ›wiÄ™ca mnóstwo energii by posprzÄ…tać po poprzednikach.
Poprzednicy jednak upomnieli się o swój bałagan... i co gorsza z niewiarygodnym skutkiem.
Zastanawiam się teraz czy teoria Darwina była słuszna, może jednak to kreacjoniści mają rację i człowieka stworzył bóg? Ewolucja ma na celu wykształcić takie cechy by dany gatunek stworzył sobie najlepsze z możliwych warunków do egzystowania. Recz może jest ewolucyjną pustynią, czarną dziurą, bo decyzje jakie podejmuje większość społeczeństwa są po prostu idiotyczne.
Przypomnijmy sobie:
Kto zrobił tą strasznie śmierdzącą kupę? Kto sprawował rządy gdy ta wielka śmierdząca kupa powstała? Wreszcie kto ją z uporem maniaka usuwał przez te cztery ciężkie lata?
Witaj nam kolejna kupo! Witaj stagnacjo! Ludzie mający nieustanne parcie na władzę, dążą tak naprawdę do zaspokojenia swoich własnych potrzeb, do leczenia kompleksów bez względu na to ile rozgniotą głów, ile zjedzą wnętrzności.
Zanim ta rzesza ludzi, która nie wiedząc czemu wybrała sobie przedstawiciela budzącego tak mało pozytywne emocje uświadomi sobie, że popełniła błąd, będzie tkwiła w wydzielinach wszystkożernych i wszystko znoszących pluskiew, którym smród już dawno przestał przeszkadzać a słowa takie jak honor, duma, uczciwość to archaizmy, o których się nawet na historii nie wspomina.
Zatem może już czas by przebudzić się z tego koszmaru?
Pozdrawiam ten sam realhh. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rodmanfeta
Do³±czy³: 25 Lip 2006 Posty: 91
|
Wys³any: Czw Lis 16, 2006 12:01 pm Temat postu: |
|
|
"Zanim ta rzesza ludzi, która nie wiedząc czemu wybrała sobie przedstawiciela budzącego tak mało pozytywne emocje uświadomi sobie, że popełniła błąd, będzie tkwiła w wydzielinach wszystkożernych i wszystko znoszących pluskiew"
?? Ja proponowałbym sie udać do specjalisty bo widać tutaj jakies zaburzenia kolega ma. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ag2r
Do³±czy³: 07 Lis 2006 Posty: 13
|
Wys³any: Czw Lis 16, 2006 12:36 pm Temat postu: |
|
|
| A cóż to za nowy bawół. Kto mu dał maturę. To dopiero groteska. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ag2r
Do³±czy³: 07 Lis 2006 Posty: 13
|
Wys³any: Czw Lis 16, 2006 12:43 pm Temat postu: |
|
|
| Najlepiej by było gdyby pracownicy Urzędu wybierali burmistrza a nie jakieś tam rzesze. Faktycznie przymusowe leczenie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
realhh
Do³±czy³: 16 Lis 2006 Posty: 2
|
Wys³any: Czw Lis 16, 2006 12:44 pm Temat postu: |
|
|
rodmanfeta Twoja wypowiedź jest niemalże wzorcowym przykładem Giertychowskiego myślenia- nie rozumiesz? Krytykuj, zniszcz, zapomnij. Gratulacje! Wiem, że być może styl pisania odmienny od tego jakim posługujesz się na codzień pisząc smsy i wiadomości poprzez komunikatory sprawia Ci trudności ale nic straconego. Specjaliści chętnie pomogą także i Tobie uporać się z czytaniem i rozumieniem czytanego tekstu.
O moich specjalistów nie masz się co martwić, radzimy sobie. Tymczasem życzę miłego pluskania z pluskwami. Pozdrawiam
P.S.
ag2r nikt mi nie „daÅ‚” matury. ZdobyÅ‚em jÄ…. Dostrzegasz subtelnÄ… różnicÄ™? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
|