Forum Recz Strona G³ówna Recz
Forum dyskusyjne Recza

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U¿ytkownicyU¿ytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ciZaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Wycieczka do M

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Recz Strona G³ówna -> Forum Recza - wejÅ›cie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Chandler

Do³±czy³: 23 Sie 2006
Sk±d: Recz

PostWys³any: Nie Kwi 08, 2007 12:35 am    Temat postu: Wycieczka do M Odpowiedz z cytatem

Wystarczy wklepac www.recz.pl, pogrzebac i wszystko staje sie jasne.
Oto informacja burmistrza z oficjalej strony Recza.
Dnia 23 marca br. delegacja z gminy Recz odwiedziła miasto Malchin.
Delegacja z Recza (w składzie Burmistrz Recza, vice -Burmistrz, Przewodniczący Rady Miejskiej, Skarbnik Miejski, Dział promocji, Kierownik OPS, Dyrektor MGOK, vice- Dyrektor S.P., przedstawiciel Gimnazjum) została zaproszona przez Burmistrza Malchin.
Pobyt w Malchin trwaÅ‚ jeden dzieÅ„, delegacja odwiedziÅ‚a min. Szkołę PodstawowÄ…, Szkołę MuzycznÄ… i RegionalnÄ… „S. Marcus”, BibliotekÄ™ MiejskÄ…. Wizyta skoÅ„czyÅ‚a siÄ™ wieczorem pożegnaniem goÅ›ci w Rathausie u Burmistrza Malchin. NastÄ™pna wizyta jest planowana w Reczu na obchodach „Dni Recza”.

"Troche uporu, samozaparcia i moge oglosic konkurs:
Kto pierwszy przesle mi prywatna wiadomosc ktora z osob przedstawionych na fotorafii jest przedstawicielem gimnazjum, ten otrzyma ode mnie paczke norweskich krabow (pyszne!). Moja corka nie potrafi odpowiedziec, chociaz do gimnazjum chodzila 3 lata. Ja typuje - First Lady (ale, czy Pierwsza Dama ma coś wspólnego z gimnazjum?)
P.S.
Teraz jestem w Polsce. To bardzo wesoly kraj

Jak moja zona chce jechac na wycieczke, to wsadzam ja w auto i jedziemy. Ale nie za pieniadze podatnikow!!!!!!!!!!!! W Norwegii prywatne wycieczki za pieniadze podatnikow sa nie do pomyslenia. No, ale Norwegia to biedny kraj. Gdzie im do nas.

Panie burmistrzu, kim jest ta osoba z fryzurÄ… przypominajÄ…cÄ… "afro" u Pana lewego barku i kogo reprezentuje? Kto zaplacil a jej podroz i wizyte w Malchin? Czy to jest "praworzadnie"?
Jak sie to ma do informacji na oficjalnej stronie www.recz.pl?
Pan czyta to forum, a ja oczekuje odpowiedzi.
Kora

Do³±czy³: 13 Kwi 2007

PostWys³any: Wto Kwi 24, 2007 4:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przedstawicielem gimnazjum jest Pani Sawczuk, która jest na zdjęciu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
dakko
Site Admin

Do³±czy³: 20 Lip 2006

PostWys³any: Sro Kwi 25, 2007 8:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, nareszcie ktoś Panią Małosię rozpoznał!
Chandler, winien jesteś Korze (ale nie mojej) paczkę tych krabów. Ale i tu mi coś nie pasi. Czy te norweskie kraby to nie jest towar typu np. grenlandzkich bananów?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
skin

Do³±czy³: 03 Maj 2007

PostWys³any: Pi± Maj 04, 2007 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również rozpoznałem p. Gosię i wysłałem prywatną wiadomość do p., który ogłosił konkurs. Niestety nie odezwał się. Najwidoczniej kraby są zbyt drogie by je tak sobie rozdawać. Plama na honorze panie Ch. Pozdrawiam choć nie powinienem. Crying or Very sad
Powrót do góry
Chandler

Do³±czy³: 23 Sie 2006
Sk±d: Recz

PostWys³any: Pon Maj 07, 2007 10:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oto prywatna wiadomość, o której wspomina skin:
"Gdzie sa moje pieprzone KRABY. Nie masz odwagi się odezwac, to zamilcz na wieki i nie ogłaszaj zadnych konkursów."

A to moja odpowiedź:
Po pierwsze - przebywałem za granicą i nie miałem dostępu do netu.
Po drugie - to kora odgadła, a nie ty. No, chyba, że jesteś 2 w 1.
Po trzecie - kraby nie sÄ… pieprzone, tylko zawierajÄ… inne przyprawy.
I po czwarte - trochÄ™ kultury proszÄ™.

A to, KORA - dla Ciebie. Może nie paczka, ale zawsze coś. W kampanii też nam wiele obiecywano, a co.

skin

Do³±czy³: 03 Maj 2007

PostWys³any: Wto Maj 08, 2007 8:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie Chandler !!!
Wysłałem Tobie prywatną wiadomość, w której podałem nazwisko p. Małgosi. Nie byłem jednak w stanie określić czy była w Machlin jako tłumacz czy też jako przedstawiciel gimnazjum. Wiec wszystko według przepisu, który podałeś. Jeżeli nie odpowiadałeś na tą wiadomość, to niestety wprawiłeś mnie w stan zdenerwowania, który sprawił, że zareagowałem w ten, a nie inny sposób. Ogłaszając konkurs musisz przewidzieć, to czy będziesz miał dostęp do Internetu czy nie. Następnym razem określ ramy czasowe konkursu i oszczędzimy sobie wten sposób niporozumień. Zazwyczaj żałujemy (niestety nie wszyscy) swoich czynów, ale po czasie. Obecnie jest mi przykro z powodu tej sytuacji i dlatego też przepraszam.
Tak przy okazji Chandler nadajesz się na naszego Burmistrza:D obiecując jedno, i robiąc drugie (Kraby). Zastanów się poważnie, może i Ty za cztery lata wyjedziesz z żoną na wycieczkę za pieniądze podatników.
Pozdrawiam i przepraszam jeżeli poraz kolejny uraziłem:(.
Powrót do góry
loiogzmieen

Do³±czy³: 06 Sie 2006

PostWys³any: Sro Maj 09, 2007 11:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym ten rodziaj kłótni zostawił na prywatne wiadomości, choćby dlatego, że sam diabeł czyta to forum i się teraz cieszy Twisted Evil Rozwiewam też wątpliwości dakko na temat bananów grenlandzkich i potwierdzam, że kraby to norweski przysmak (królewski).

@Chandler: Wiem, że kora nie odpowiedziała dla nagrody, ale wydaje mi się, że nagrodę powinieneś zdecydowanie wysłać teraz. Wkurzyłem się trochę widząc ten ładny obrazek z krabami i twój podpis pod nim, bo sam ogłosiłem jakiś czas temu konkurs na nowym forum i nie za wielu wzięło w nim udział kontestantów. Puenta: mamy tendencję narzekać na nieco nieaktywne społeczeństwo i na to, że w Reczu "nic" się nie dzieje, ale swoimi postawami (-> obiecywanie gruszek na wierzbie a rozdawanie w zamian rozkoszy wizualnej) umacniamy się sami w przekonaniu, że nie warto się wysilać, szczególnie nie dla innych. To element naszej kultury, niestety ten mniej chlubny. Mimo wszystko zapewniam, że opłaca się wysilać.

Wiem, że ten obrazek i komentarz mają wydźwięk satyryczny i nawet coś w nim jest ALE starajmy się pokazywać, że mamy więcej klasy niż elementy które wyśmiewamy, bo inaczej żarty przestają być śmieszne.
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email
Kora

Do³±czy³: 13 Kwi 2007

PostWys³any: Pon Maj 14, 2007 9:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja corka nie potrafi odpowiedziec, chociaz do gimnazjum chodzila 3 lata. Ja typuje - First Lady (ale, czy Pierwsza Dama ma coś wspólnego z gimnazjum?)
Widać córka zaczęsto do szkoły nie chodziła przynajmniej na historię. Dla informacji biblioteka szkolna obsługuje zarówno podstawówkę jak i gimnazjum. Gdzi są moje kraby Panie Chandler !!!
Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Recz Strona G³ówna -> Forum Recza - wejÅ›cie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach