Forum Recz Strona Główna Recz
Forum dyskusyjne Recza

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomo¶ciZaloguj się, by sprawdzić wiadomo¶ci   ZalogujZaloguj 

Poczta w Reczu nieczynna- śniadanie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Recz Strona Główna -> Forum Recza - wejĹ›cie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomo¶ć
Ja13

Doł±czył: 25 Wrz 2006

PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 8:31 am    Temat postu: Poczta w Reczu nieczynna- Ĺ›niadanie Odpowiedz z cytatem

Spotyka mnie to juĹĽ ktĂłryĹ› raz z kolei.
Pomiędzy godzina 12.00 a 12,30 Na poczcie w Reczu jest śniadanie. Zawsze zapominam o tej przerwie. A że do domu mam daleko no to cóż zdecydowałem się poczekać. Zebrała się grupka osób. Starszych i młodszych. Starszym to pasowało, no bo gdzie im się spieszyć. Od razu wywiązała się dyskusja jak to dawniej bywało w długich kolejkach. Dla nich to normalka. Przywykli do tego i to ich nie zaskakuje. Młode małżeństwo niecierpliwie przytupywało na śniegu nie rozumiejąc dlaczego muszą czekać. A tyle jest jeszcze spraw do załatwienia. Po kilku minutach zrezygnowali z usług nieczynnej poczty. Pewien znajomy ze złamana ręką cierpliwie czeka, bo chce odebrać rentę. Całe towarzystwo czeka i patrzy się na wywieszkę z napisem ,,Przerwa śniadaniowa- przepraszamy". Ktoś dopisał flamastrem. Spier...... z tąd. Macie obok Bank Spółdzielczy. No niby prawda. Ale jak ktoś musi załatwić sprawę na poczcie to musi czekać.
Całe życie tj. 33 lata pracowałem w administracji. Ale jak przyszedł petent to chowałem śniadanie, przepraszałem i załatwiałem sprawę. Widocznie z tym się trzeba urodzić.
I ty siÄ™ okazuje jakim szacunkiem darzy nas Poczta Polska.
Czy nie może w tym czasie tą Panią która śniada zastąpić inna osoba albo nawet kierowniczka jeżeli jest jedna pracownica. Chyba korona z głowy nie spadłaby. Czy ten urząd jest nie reformowalny.
Panie burmistrzu. Wybraliśmy Pana. Zainterweniuj Pan w tej sprawie. Piszę w imieniu całej grupki która w tym czasie oczekiwała na koniec przerwy, aby pracownicy Urzędu Pocztowego w Reczu nie padli z głodu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶ć
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Recz Strona Główna -> Forum Recza - wejĹ›cie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: