| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
| Autor |
Wiadomo |
takijeden
Doczy: 14 Lis 2006 Posty: 4
|
Wysany: Czw Sty 04, 2007 3:23 pm Temat postu: Co z tą halą?? |
|
|
| hmmm mam pytanie mianowicie dotyczace hali sportowej na którą przetarg miał odbyć się bodajże 7 grudnia ubiegłego roku, chciałbym dowiedziec sie czy sie odbyła, bo jak mi wiadomo były załatwione pieniądze w wyskości 1,5 mln na tą halę i miały przpaść z dniem 1 stycznia, znaczy sie przepaśc gdyby nie doszło do przetargu, a czy takowy był to nie mam pojęcia;/ i dlatego pytam... |
|
| Powrt do gry |
|
 |
budrys
Doczy: 25 Wrz 2006 Posty: 28
|
Wysany: Pi Sty 05, 2007 3:31 pm Temat postu: |
|
|
| Przetarg się odbył ale został unieważniony. Szczegóły zobacz na stronie www.recz.pl w zamówieniach publicznych. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
Chandler
Doczy: 23 Sie 2006 Posty: 22 Skd: Recz
|
Wysany: Pi Sty 05, 2007 10:28 pm Temat postu: Re: Co z tą halą?? |
|
|
[quote="takijeden"]hmmm mam pytanie mianowicie dotyczace hali sportowej na którą przetarg miał odbyć się bodajże 7 grudnia ubiegłego roku, chciałbym dowiedziec sie czy sie odbyła, bo jak mi wiadomo były załatwione pieniądze w wyskości 1,5 mln na tą halę i miały przpaść z dniem 1 stycznia, znaczy sie przepaśc gdyby nie doszło do przetargu, a czy takowy był to nie mam pojęcia;/ i dlatego pytam...[/quote]
Zapomnij czlowieku o hali!!!
Jozef juz burmistrzem jest, więc po co mu hala. Cel został osiągnięty. 6000 co miesiąc na konto wplywa i po co mu się potykać o jakaś halę? 4 latka miną, człek się odkuje i można dalej fizyki uczyć, albo tylko udawać, że uczy.
Pozdrawiam Reczan z dalekiej Norwegii. _________________ Chandler |
|
| Powrt do gry |
|
 |
Chandler
|
Wysany: Pi Sty 05, 2007 11:00 pm Temat postu: |
|
|
Tylko tyle dodać chcę - macie ludzie to co sobie wybraliscie. Na szczecie mnie to nie rusza.
A fiordy sa the best, tylko piwo za...biscie drogie. Mam jadnak po swiętach zapas polskiej gorzalki. _________________ Chandler |
|
| Powrt do gry |
|
 |
rodmanfeta
Doczy: 25 Lip 2006 Posty: 91
|
Wysany: Pi Sty 05, 2007 11:35 pm Temat postu: |
|
|
| No tak powiedział co wiedział człowieku daj szanse a dopiro osadzaj i wyawaj wyrok uwazałem cie za człowieka rozumnego i bezstronnego ale zmieniam zdanie. Pan Ligus miał swoje 5 minut a co do przetargu 1,5 mln nie przepadło bedzie nowy przetarg a dlaczego spytaj pana Lipki penie sie zaczerwieni no i byłych "władczych recza" napewno bedzie to ciekawe. Dowiedz sie kto wygrał przetarg skora cierpnie, znowu ci sami, czyżby innych chetnych nie było, 7 mln za ta cene 2 hale można postawić odwołuje sie do Kalisza Pom. gdzie za 3,5 hale postawiono, a u nas , pozostawiam bez komentarza. Skóra sie jezy!!! A co do zarobków jesli był bys choć troche zainteresowany to zauwazyłbyś ze Pan Józef zyskazł nieco ponad 900zł jako burmistrz i czy to warto narazać sie na krytyke zastanów sie kolego!!!! |
|
| Powrt do gry |
|
 |
Chandler
|
Wysany: Pi Sty 05, 2007 11:44 pm Temat postu: |
|
|
rodmanfeta!!!
nie pij tyle zanim coś napiszesz _________________ Chandler |
|
| Powrt do gry |
|
 |
budrys
|
Wysany: Sob Sty 06, 2007 9:59 am Temat postu: |
|
|
Polecam wszystkim zainteresowanym tematem hali sportowej artykuł w Głosie Szczecińskim z dnia 05.01.2007 str. 8.
Hala będzie za 2 lata tak twierdzi p. Burmistrz, ale niewie biedaczysko jaka daleka jest jeszcze droga, żeby budowa ruszyła. Pan Lipka cóż może, jeżeli są projekty takie a nie inne, a zmiana ich będzie powodowała przeciąganie w czasie rozpoczęcie budowy.
Jeżeli ktoś twierdzi , że wybudowanie hali za ponad 8 milionó z pełnym wyposażenim tz odanie hali pod klucz jest za drogo to niech się opowie za budową hali typy Choszczno jako namiotu z foli (dla ogólniaka na Polnej) za 2 milioy. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
budrys
|
Wysany: Czw Sty 11, 2007 4:08 pm Temat postu: |
|
|
| Podobno wpłyneły dwa protesty od uczestniów przeargu na budowę hali sportowej. Czemu nie ma tej informacji na stronach BIP. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
takijeden
Doczy: 14 Lis 2006 Posty: 4
|
Wysany: Pon Sty 15, 2007 9:29 pm Temat postu: |
|
|
| Ja nie rozumiem, po co komu przebudowa projektu hali, ludzie po prostu chcą jak najszybciej postawionej hali, ale nie w reczu tak nie moze być, nom chyba że p.burmistrzowi nie podoba się ten projekt ponieważ był to projekt jego poprzednika, albo niewiem co... to miasto zaczyna mnie śmieszyć i wszystko co się w nim dzieje... |
|
| Powrt do gry |
|
 |
kogler
Doczy: 18 Lis 2006 Posty: 20
|
Wysany: Czw Lut 01, 2007 10:33 am Temat postu: |
|
|
Hala już przeprojektowana.
TYLKO PO CO KOMU W RECZU 2 NIEPEŁNOWYMIAROWE SALE GIMNASTYCZNE? Ani nie zaprosi się nikogo na rozgrywki ani nie zarobi się na utrzymanie tej hali. POGRATULOWAĆ MĄDROŚCI. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
dakko Site Admin

Doczy: 20 Lip 2006 Posty: 64
|
Wysany: Pi Lut 02, 2007 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Przykra wiadomość dla wszystkich. którzy liczyli na halę sportową z prawdziwego zdarzenia. Zapomnijcie! Będzie, owszem, ale nie hala widowiskowo sportowa, tylko sala gimnastyczna o wymiarach 22x30 metrów, czyli nie będzie spełniać wymogów do piłki ręcznej, czy halowej piłki nożnej.
Zresztą zobaczcie sami na http://www.recz.com.pl w linku "hala" |
|
| Powrt do gry |
|
 |
budrys
|
Wysany: Nie Lut 04, 2007 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Dakko szanuje Pana jako człowieka oraz Radnego na którego głosowałem. Myślę, że Pan jako Radny razem z Radną p. M Wojciechowską , p. Ryszardem Dobrzanieckim oraz innymi Radnymi którzy nie ulgli wpływom nowego Burmistrza będziecie ten temat drążyli i informowali nas wyborców kto wpadł na taki pomysł aby budować taką halę. Czyż ma to być pomnik p. Burmistrza i wizytówką Recza w XXI wieku.
Zadaje pytanie:
Ile będzie kosztowało Miasto przeprojektowanie lub opracowanie nowego projektu "hali". Jakie koszty zostaną poniesione w związku ze zmianami, od początku trzeba będzie rozpocząć procedury uzgodnień aby uzyskać nowe pozwolenie na budowę zgodnie z obowiązującym Prawem Budowlanym.
Oczekuję iż mieszkańcy Recza podejmą ten temat. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
loiogzmieen

Doczy: 06 Sie 2006 Posty: 54
|
Wysany: Pon Lut 05, 2007 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Oto wycinek z propagandowego ogłoszenia burmistrza z recz.pl:
| Cytat: | | 1. Zmniejszenie kosztów inwestycji z 8,5 mln zł na 4,5 mln. zł | Tutaj ponawiam pytanie budrysa, ile burmistrz "zaoszczędził" już na samym przeprojektowaniu?
| Cytat: | | 2. Koszty utrzymania rocznego obiektu wynosiłyby od 100.000zł a nawet do 150.000zł czyli zmniejszenie kosztów utrzymania też wyniesie około połowę powyższych sum. | Nie wiem skąd te liczby są wzięte, ale wydaje mi się, że jeżeli zmienia się o połowę powierznię to nie jest to jednoznaczne ze zmniejszeniem o połowę wydatków, bo są często opłaty abonamentowe, etatów będzie tyle samo itp. Proszę o konkrety.
| Cytat: | | 3. Hala będzie miała wystarczające zaplecze (szatnie, magazyny, itp.), widownię na ok. 200 osób, 2 pełnowymiarowe boiska do piłki siatkowej i 1 pełnowymiarowe boisko do piłki koszykowej, siłownia, sala do ćwiczeń korekcyjnych i sala rehabilitacyjna. Każda z tych sal będzie posiadać niezależne wejście. | Porozmawiajmy lepiej, czego hala nie będzie miała.
| Cytat: | | 4. Przy spełnieniu tych warunków w tym roku ruszy już jej budowa. | Gratulacje - prawdziwe osiągnięcie, szczególnie, że mamy początek lutego . Czy data zakończenia budowy też jest równie sprecyzowana?
| Cytat: | | Zaoszczędzona kwota pozwoli na budowę innych obiektów sportowych na terenie całej Gminy. | Prima, tu też czekam na konkrety. Żebym nie wprowadzał społeczeństwa w błąd - proszę o podanie ile pan burmistrz na tym zaoszczędził (wg moich skromnych obliczeń 4bańki, ale może się mylę?)i potem policzymy ile zostanie wydane na inne obiekty na terenie gminy.
...
| Cytat: | | Prosi się o nie wprowadzanie Społeczeństwa w błąd poprzez wpisy na innej stronie internetowej. | Żałosne. Jeżeli tak nasz burmistrz rozumie demokrację to ciekawie się zapowiada.
Jeżeli przypadkiem wprowadziłem społeczeństwo w błąd, to proszę pana burmistrza o sprostowanie i wyprowadzenie z błędu. _________________ Loiogzmieen,
abrakadabra! |
|
| Powrt do gry |
|
 |
radek1
Doczy: 24 Lip 2006 Posty: 138
|
Wysany: Pon Lut 05, 2007 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Rada Miejska, na posiedzeniu sesji w dniu 25.01.2007r., udzieliła poparcia dla Burmistrza na realizację powyższego rozwiązania.
Prosze nie oszukiwać społeczeństwa - nie cała Rada udzieliła poparcia Burmistrzowi. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
budrys
|
Wysany: Pon Lut 05, 2007 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Śmieszy mnie zapis, na stronie głównej m. Recz, że P. Burmistrz zaczerpnął informacji od fachowców odnośnie wymiarów poszczególnych boisk tj. do piłki siatkowej i koszykowej. Pan trener RemoruTomasz Paciejewski (gdzie dyscypliną wiodącą jest piłka nożna) doskonale zna wymiary boisk innych dyscyplina obca mu jest taka dyscyplina jak halowa piłka można czy piłka ręczna - no cóż tak kazano powiedzieć to się mówi co jest wygodne.
Jeżeli hala ma mieć wymiary22*30 m gdzie to wszystko zostanie rozmieszczone.Pana wyjaśnienia p. Burmistrzu nijak się maja do rzeczywistości. |
|
| Powrt do gry |
|
 |
|