| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomo¶ć |
radek1
Doł±czył: 24 Lip 2006 Posty: 138
|
Wysłany: Czw Sie 10, 2006 9:17 am Temat postu: CiepĹ‚o |
|
|
Wielu ludzi przyszło wczoraj do Domu Kultury aby zastanowić się nad rozwiazaniem problemu dostarczania ciepła do mieszkań. Ale niektórzy próbowali przy okazji agitacji wyborczej mając w d---e problem. Żałosne próby agitacji politycznej podejmował niejaki Pan R. wraz ze swym przybocznym tez Panem R.
Całe szczeście że Ci którym problem leży na sercu nie pozwolili na to i zajełi się rzeczowa dyskusją. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kriso
Doł±czył: 09 Wrz 2006 Posty: 6
|
Wysłany: Sob Wrz 09, 2006 11:36 am Temat postu: CiepĹ‚o ale kiedy, chyba w lato |
|
|
Nie byłem na tym spotkaniu, ale potrafię sobie wyobrazić tę atmosferę. Szkoda że ludzie muszą w XXI wieku żyć i marznąć w blokowisku. szkoda że mamy te śmieszne mierniki na kaloryferach po co one tam są - ale to urządzenie jest tam i niedość że spółdzielnia nie potrafi dogrzać kaloryferów do odpowiedniej temperatury to jeszcze kombinują coś zawsze - co tym razem myślę nie wyjdzie na dobre użytkownikom. Mam na myśli naszą super kotłownię. Jestem za tym aby w jakiś sposób można było legalnie usunąć z grzejnika te mierniki i w końcu żeby ktoś się wziął za instalację ciepłowniczą ponieważ sądzę że czesto się zapowietrza. A zima tuż tuż. [/url]
Ostatnio zmieniony przez Kriso dnia Pi± Lis 10, 2006 8:33 pm, w cało¶ci zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loiogzmieen

Doł±czył: 06 Sie 2006 Posty: 54
|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 10:05 am Temat postu: CiepĹ‚o? |
|
|
A jak myślisz po co są mierniki na kaloryferach?
Bo ja myślę, że po to, żebyś nie miał kaloryfera nastawionego
na full przy otwartym oknie. To rozwiÄ…zanie jest bardzo
popularne w duĹĽych miastach.
I najwyraĹşniej sprawdza siÄ™.
Musiałem odpowiedzieć na tego posta, po tym jak przeczytałem,
ĹĽe Krisowi wstyd za miernik na kaloryferze. Nie ma siÄ™ czego
wstydzic stary! A może zazdrość, bo coś nie wierzę, że Ci też
zamontowali ...
BTW: Ile masz już ksyw na tym forum? Taki Malkontent może być tylko jeden. _________________ Loiogzmieen,
abrakadabra! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
budrys
Doł±czył: 25 Wrz 2006 Posty: 28
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 4:36 pm Temat postu: |
|
|
| Dlaczego nie jest drążony ten temat zima tuż tuż. A kotłownia nie jest przekazana do użytkowania ciągle trwa w rozruchu technologicznym.Nie ma zgody na użytkowanie i eksploatację. Chyba musi dojść do trzeciego pożaru i ofiary śmiertelnej osób obsłudujących ten bubel. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kriso
Doł±czył: 09 Wrz 2006 Posty: 6
|
Wysłany: Pi± Lis 10, 2006 8:39 pm Temat postu: Re: CiepĹ‚o? |
|
|
Osądzasz jak widzę często ludzi na tym forum, nie zdziwiłbym się jak to ty byś posiadał kilka nicków w tym forum. Musiałem zareagować ponieważ wiecznie się tobie coś nie podoba na forum. To jest twój cytat:
BTW: Ile masz już ksyw na tym forum? Taki Malkontent może być tylko jeden.[/quote]
Ja używam tego nicka cały czas i tylko jednego zapewniam.
A tak przy okazji to właśnie przez takich jak Ty ludzie nie chcą się wypowiadać na forum ponieważ Ty zawsze masz rację nawet jak nie masz. Pozdrawiam normalnych forumowiczów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
budrys
Doł±czył: 25 Wrz 2006 Posty: 28
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 2:13 pm Temat postu: |
|
|
| Podobno w piątek odbyło się wielkie spotkanie odnośnie nieszczęsnej kotłowni w Reczu miał się odbyć odbiór końcowy i przekazanie kotłowni do użytkowania - czy coś wiadomo w tym temacie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dakko Site Admin

Doł±czył: 20 Lip 2006 Posty: 64
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 11:27 am Temat postu: |
|
|
| Z informacji uzyskanej w dniu 20 listopada, a przekazanej przez obsługę biociepłowni wynika, że ciepłownia na biomasę została zmodernizowana i obecnie pracuje bez zarzutu. W piątek dokonano odbioru kotłów przez inspektora budowlanego. Przejmowanie biociepłowni przez nowego właściciela zachodzi zgodnie z wcześniej przyjętymi założeniami, zapisanymi w akcie notarialnym. W biociepłowni istnieje siedem miejsc pracy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|