| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szubi
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
radek1
|
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Tez zajrzaĹem i szanowny szubi policz sobie ile to wychodzi napewno nie 1900 jak gĹosisz.
RADA MIEJSKA W RECZU
UCHWAĹA Nr II/8/02
Rady Miejskiej w Reczu
z dnia 29 listopada 2002 r.
w sprawie ustalenia zryczaĹtowanej diety dla PrzewodniczÄ
cego Rady Miejskiej w Reczu.
Na podstawie art. 25 ust. 4 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorzÄ
dzie gminnym / Dz.U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1591 oraz z 2002 r. Nr 23, poz. 220, Nr 62, poz. 558, Nr 113, poz. 984, Nr 153, poz. 1271/ Rada Miejska uchwala co nastÄpuje:
§1
Ustala siÄ miesiÄcznÄ
zryczaĹtowanÄ
dietÄ dla PrzewodniczÄ
cego Rady Miejskiej w wysokoĹci 50 % przeciÄtnego miesiÄcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiÄbiorstw bez wypĹat nagrĂłd z zysku wg. komunikatu GUS ogĹoszonego w Monitorze Polski.
§2
Wykonanie uchwaĹy powierza siÄ Skarbnikowi Miejskiemu.
§3
Traci moc UchwaĹa Nr III/17/98 Rady Miejskiej w Reczu z dnia 16 grudnia 1998 r. w sprawie ustalenia zryczaĹtowanej diety dla PrzewodniczÄ
cego Rady Miejskiej.
§4
UchwaĹa wchodzi w Ĺźycie z dniem podjÄcia.
PrzewodniczÄ
cy
Rady Miejskiej
Grzegorz Adamiak |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szubi
|
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 7:41 pm Temat postu: |
|
|
| No to stary sie dowiedziaĹem paragrafami to mozesz sobie rzucac ale o sciane, a moze to Ĺrednia usredniona poprzez Ĺredni wzrost inflacji oraz sredniej pĹacy krajowej brutto usrednionej w poprzednim roku |
|
| Powrót do góry |
|
 |
radek1
|
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 8:06 pm Temat postu: |
|
|
| Stary nie rĂłb z siebie idioty. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szubi
|
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
| Biore przykĹad z ciebie lamo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
radek1
|
Wysłany: Pon Lis 06, 2006 8:57 am Temat postu: |
|
|
| Hi,hi ktoĹ sie zagotowaĹ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dakko Site Admin

|
Wysłany: Pon Lis 06, 2006 10:41 am Temat postu: |
|
|
GratulujÄ dociekliwoĹci i bijÄ siÄ w pierĹ . Jak zauwaĹźyliĹcie jest to uchwaĹa sprzed 4 lat, wiÄc mogĹa ujĹÄ pamiÄci. Ale chodziĹo o kwotÄ. W tamtym czasie - listpad 2002 roku byĹo to okoĹo 1000 zĹ. i tego jestem pewien. PiszÄ
c poprzedni post nie miaĹem pojÄcia o przeciÄtnym miesiÄcznym wynagrodzeniu w sektorze przedsiÄbiorstw. W tej chwili "Na podstawie art.7 ust.1 ustawy z dnia 17 lipca 1998 r. o poĹźyczkach i kredytach studenckich (Dz. U. Nr 108, poz. 685, z późn. zm.[1]) ogĹasza siÄ, iĹź przeciÄtne miesiÄczne wynagrodzenie w sektorze przedsiÄbiorstw bez wypĹat nagrĂłd z zysku w trzecim kwartale 2006 r. wyniosĹo 2613,38 zĹ." No to 50% daje nieco ponad 1300. WiÄc kwota 1900, ktĂłrÄ
podaĹeĹ jest i tak z sufitu.
Ale chyba w kampanii nie chodzi o dietÄ przewodniczÄ
cego, bo ktokolwiek by nim nie byĹ bÄdzie jÄ
braĹ chyba, Ĺźe rada zadecyduje inaczej.
No i dowodzi to jeszcze jednej cechy mojego charakteru. Nie wiem, czy zaleta to, czy wada, a moĹźe zaleĹźnie od okolicznoĹci. Nie znoszÄ zaglÄ
daÄ ludziom do portfeli. Mierzi mnie to. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rodmanfeta
|
Wysłany: Pon Lis 06, 2006 11:45 am Temat postu: |
|
|
A no witam panie i panow po dĹugiej nieobecnosci widze ze musze troche nadrobiÄ  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ja13
|
Wysłany: Sro Lis 08, 2006 9:26 am Temat postu: Informacja KWW RozwĂłj Recz-Gmina |
|
|
Informuje siÄ kandydatĂłw na Radnych KWW RozwĂłj Recz-Gmina, Ĺźe spotkanie naszego komitetu odbÄdzie siÄ po wyborach. O terminie poinformujemy
PeĹnomocnik KWW RozwĂłj Recz-Gmina. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ja13
|
Wysłany: Sro Lis 08, 2006 2:05 pm Temat postu: |
|
|
| Ĺťyczymy powodzenia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ja13
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 10:57 am Temat postu: PodziÄkowania i gratulacje |
|
|
ChcieliĹmy bardzo serdecznie podziÄkowaÄ za chÄÄ kandydowania kandydatowi na burmistrza i kandydatom na radnych oraz wyborcom, ktĂłrzy oddali na nas swoje gĹosy. MieszkaĹcy gminy wybrali i taki wybĂłr w peĹni respektujemy. SkĹadamy Panu Romanowskiemu u Panu Ligusowi gratulacje. I niech w II turze wygra lepszy.
W imieniu KWW RozwĂłj Recz-Gmina. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rodmanfeta
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 4:06 pm Temat postu: |
|
|
| Jeden przyzwoity i honorowy Ja13, ja rĂłwnieĹź doĹÄ
czam sie i gratuluje kandydatÄ
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ja13
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 1:37 pm Temat postu: Udzielamy poparcia |
|
|
W wyniku rozmĂłw w KWW RozwĂłj Gmina-Recz wiÄkszoĹciÄ
gĹosĂłw postanowiono:
- majÄ
c na uwadze wole wiÄkszoĹci wyborcĂłw oraz wynikajÄ
cÄ
z tego faktu potrzebÄ zmian. KWW RozwĂłj Gmina-Recz udziela poparcia kandydatowi na burmistrza JĂłzefowi Romanowskiemu.
Wszystkim naszym wyborcom jeszcze raz serdecznie dziÄkujemy za poparcie oraz oĹwiadczamy, Ĺźe przyĹÄ
czymy siÄ budowy i rozwoju naszej maĹej ojczyzny ale w razie niewidocznych i nieefektywnych rzÄ
dĂłw kierowaniem gminÄ
wycofamy siÄ z poparcia i przejdziemy do opozycji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wkurzonywyborca
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 4:21 pm Temat postu: |
|
|
BĂłj sie Boga, Tadek!!!
Czy Wam rozum odjeĹo? Jemu chodzi o wĹadze i kase, na wyborcĂłw siÄ wypnie i to szybko. Zobaczycie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wkurzonywyborca
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2006 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Ale juĹź pomaĹu moĹźna dzieliÄ stoĹki:
Pani Nowak od "PraworzÄ
dnych" wieczorami i o poranku spala plastiki i przy okazji zatruwa nas, mieszkaĹcĂłw Recza. Udowodniono, Ĺźe substancje powstaĹe w wyniku spalania polimerĂłw wielkoĹaĹcuchowych sÄ
niezwykle toksyczne i rakotwĂłrcze. Propozycja: gminny minister ochrony Ĺrodowiska.
Pan Robaczek za to zadba o sprawy mieszkaniowe. Jako czĹowiek postÄpujÄ
cy "praworzÄ
dnie" spĹaci wreszcie tych gĹupich kilkanaĹcie tysiÄcy zĹotych zadĹuĹźenia, ktĂłre ma za niepĹacony czynsz. WĂłwczas, z dumnie podniesionym czoĹem, bÄdzie mĂłgĹ zostaÄ gminnym ministrem mieszkalnictwa uczciwego.
Panu Urwentowiczowi na szczÄĹcie nie udaĹo siÄ rozĹoĹźyÄ Remoru, choÄ przywiĂłzĹ nam "dobrego" prezesa, potem razem z nim wyleciaĹ. Remor daĹo sie jakoĹ uratowaÄ. W rzÄ
dzie "PraworzÄ
dnych" teka gminnego ministra przemysĹu powinna byc akurat.
Pan Pater nieudolnie kierujÄ
cy Komunalnikiem i za tÄ nieudolnoĹÄ zwolniony ma w zamian za poparcie zapewniony powrĂłt w wielkim stylu. Szwed raus do Szwecji, albo Choszczna - niewaĹźne! Wreszcie bÄdzie "praworzÄ
dnie", czyli jak dawniej, czyli do du... Jakie by to byĹo ministerstwo... moĹźe gospodarki?
Grupa MieszkaĹcĂłw Recza w osobach panĂłw Wetzla i Ĺťurawskiego popiera "PraworzÄ
dnoĹÄ" z panem Romanowskim, ktĂłry przez kilka lat reprezentowaĹ ich interesy w Radzie Miejskiej - nawet jakaĹ prasa o tym pisaĹa. Teraz kandydat na burmistrza wypiera siÄ tej zaĹźyĹoĹci jak Ĺźaba bĹota - "proszÄ mnie nie ĹÄ
czyÄ z tymi panami" - uderza siÄ w pierĹ (spotkanie z wyborcami w SokoliĹcu - oj nie lubiÄ
tam panĂłw Wetzla i Ĺťurawskiego, nie lubiÄ
). Grupa ta zapisaĹa siÄ w naszej pamiÄci jako wyĹudzacze unijnych dopĹat i ci co zniszczyli paĹac w SokoliĹcu. Kwota wyĹudzeĹ - okoĹo 80 tys. zĹ. MoĹźe przyszĹy burmistrz wesprze budowÄ hotelu dla samotnych mÄĹźczyzn przy ulicy ChoszczeĹskiej?
Ostatnio zmieniony przez wkurzonywyborca dnia Wto Lis 14, 2006 4:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|