Forum Recz Strona Gwna Recz
Forum dyskusyjne Recza

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   ZalogujZaloguj 

Może wreszcie jawnie???
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nastpny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Recz Strona Gwna -> Forum Recza - wejście
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
radek1

Doczy: 24 Lip 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 1:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zamiast powtarzać niesprawdzone informacje radze poświęcić jeszcze 2 minutki i wejść do Gminy. A tam pewnie dostaniesz dokładne informacje co i za ile.
Poza tym impreza jak impreza jednym sie podoba innym nie. Faktem jest natomiast to ze dzieki temu o Reczu cokolwiek słychac za opłotkami.
I co jeszcze jest ciekawe, zaden z kandydatów na Burmistrza nie likwiduje tej imprezy wrecz odwrotnie.
Gdyby gmina dysponowała wolnymi 500 tys. to pewnie byłoby inaczej, ale nie dysponuje i dlatego jest jak jest.
I jeszcze jedno - skoro ta impreza wg Ciebie sie zuzyła to może zaproponujesz cos w zamian.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
loiogzmieen

Doczy: 06 Sie 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 2:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Cristiano,

Chciałbym na tą wypowiedź odpowiedzieć w punktach, mam nadzieję, że nie pomyślisz, że się wymądrzam.
1) To co nazywasz Dniami Recza, oryginalnie nazywa(ło) się "Widowiskiem na kupieckim szlaku", czegoś takiego jak Dni Recza NIE BYŁO. 3 razy do roku była zabawa w parku - i dalej jest conajmniej 3 razy w roku. Mówisz, że masz tego dosyć, ale nikt cię przecież imiennie nie zaprasza na w/w dni Recza, obecność NIE JEST OBOWIĄZKOWA.

2) To, że mamy tylko jedną "imprezę" w ciągu roku (poza zabawami w parku), nie oznacza, że nie możemy mieć ich więcej. Nigdzie nie ma limitu na imprezy kulurowe. Problem: nikt nie ma ochoty ich zorganizować, pamiętajmy jednak że nie jest to zadanie Gminy/Urzędu. Gmina ma niepisany obowiązek wspierać imrezy kulturowe, bo prowadzi to do jej rozwoju. Wniosek: Crisioano. jeżeli chcesz zorganizować jakąkolwiek imprezę to idź do Burmistrza a na pewno otrzymasz pomoc, a jeżeli tylko chcesz się dobrze bawić to jedź do Drawna. W czym problem?

3) Średniowiecze kojarzy się z ciemnotą tylko osobom, które tylko troszkę znają historię, tak jak napisałeś. Ciemnota za to kojarzy mi się ze sposobem myślenia, w którym wszystko zawla się na innych - tak jak na gminę, burmistrza, szkołę, inne instytucje oraz na innych ludzi. Tak, to mamy w Reczu na codzień, natomiast to oświecone średniowiecze tylko 1 w roku.

To jednostki a nie rządy zmieniają losy świata.

ag2r: a co cię obchodzi jak matka Radka ma na imię? Jakby chciał, to by Ci powiedział.
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
ag2r

Doczy: 07 Lis 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ależ ten nasz naród jest mądry.Dwóch dupków ukryje się pod pseudonim i poucza innych. Załóżcie sektę.Mądrzejszych ludzi na świecie nie ma. Wypad mi z tego forum.
Powrt do gry
loiogzmieen

Doczy: 06 Sie 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 3:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ramach protestu na Twoją pełną głębi wypowiedź przestaję odpowiadać na kolejne. Co odpowiesz na to ?
dakko
Site Admin

Doczy: 20 Lip 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 4:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ag2r napisa:
Ależ ten nasz naród jest mądry.Dwóch dupków ukryje się pod pseudonim i poucza innych. Załóżcie sektę.Mądrzejszych ludzi na świecie nie ma. Wypad mi z tego forum.
Za obrażanie uczestników forum grozi banicja. Ostrzeżenie dla użytkowników:
ag2r
radek1
rodmanfeta Evil or Very Mad

Ostatnio zmieniony przez dakko dnia Wto Lis 07, 2006 4:50 pm, w caoci zmieniany 1 raz
Powrt do gry
dakko
Site Admin

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cristiano napisa:
za mojeckiego szło 10% budżetu, reszta od sponsorów, potem po objęciu stanowiska przez obecnego burmistrza została obcięta część funduszy na sport (głównie mks remor) to przeznaczono na kupiecki mi.n. szlak.
Ktoś Ci nieźle namieszał. Nie pamiętam, jaki był budżet 4 czy 5 lat temu. Ale relatywnie odnosząc do dzisiejszego - ponad 10 mln. Wyobraź więc sobie, że na Kupiecki Szlak przeznaczono 10%. Czyli ponad milion? Shocked
Człowieku, kto Ci takich idiotyzmów nawciskał i czemu w coś takiego wierzysz?
Nie masz też racji pisząc, że obecny burmistrz obciął dotację na sport - wręcz przeciwnie. Kluby sportowe mają własne, niezależne budżety i nie wydeptują już ścieżek do kasy po byle co. Spójrz choćby na stadion miejski. Czy nie wygląda lepiej? W końcu wyremontowano schody na balkon, ławki, pomalowano ogrodzenie. I to wszystko przy obciętym budżecie?
Wiesz, na drugi raz jeśli coś podobnego usłyszysz, to zapamiętaj osobę, która Ci to mówi, a potem sprawdź w wirygodnym źródle. Przy okazji wyrobisz sobie opinię o tej osobie.
A gwoli ścisłości - budżet Kupieckiego Szlaku to 35 tys. z czego 10 tys. to dofinansowanie z gminy. Reszta to pieniądze pozyskane z zewnątrz.
Powrt do gry
ag2r

Doczy: 07 Lis 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 5:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podlizujecie się obecnemu Burmistrzowi, aż wstyd. Przecież ligusowaty nie załapie się nawet do II tury.
Powrt do gry
dakko
Site Admin

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 5:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dakko napisa:
ag2r napisa:
Za obrażanie uczestników forum grozi banicja. Ostrzeżenie dla użytkowników:
ag2r
radek1
rodmanfeta Evil or Very Mad
Ostrzeżenie nie poskutkowało ag2r. Do zobaczenia za 3dni - tyle wynosi banicja. Następna będzie dłuższa.
Powrt do gry
rodmanfeta

Doczy: 25 Lip 2006

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak oto wyglada wyrazanie swojej opini na tym forum tzn krytyka wobec urzedujacego burmistrza jesli adminnie byłbyś uczciwy radek juz dawno bana by dostał, nie mówie ze jestem swiety, mnie tez sie nalezał on nie raz, ale napewno nie bede sieział i przygladał sie jak obrzucanie luzi błotem a sami diabła za skora macie Evil or Very Mad
Powrt do gry
radek1

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ani ja.
Powrt do gry
dakko
Site Admin

PostWysany: Wto Lis 07, 2006 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rodmanfeta napisa:
I tak oto wyglada wyrazanie swojej opini na tym forum tzn krytyka wobec urzedujacego burmistrza jesli adminnie byłbyś uczciwy radek juz dawno bana by dostał, nie mówie ze jestem swiety, mnie tez sie nalezał on nie raz, ale napewno nie bede sieział i przygladał sie jak obrzucanie luzi błotem a sami diabła za skora macie Evil or Very Mad
Poczytaj Mariuszu!
Nie będę tolerował nazywania kogokolwiek dupkiem, ligusowatym, romansowatym, górczyńskowatym, czy łońskowatym.
Mam o to żal zarówno do Ciebie, jak i do wcześniej wymienionych - radka1 i ag2r. Ten ostatni przegiął 15 minut po ostrzeżeniu, no i dałem mu bana - czasowo. Na moim forum wymagam dyskusji, a nie obelg. Jeśli nie zgadzasz się z jakimś poglądem, to wyraź swą opinię w sposób cywilizowany, bez dupków itd.
To tyle.
Powrt do gry
radek1

PostWysany: Sro Lis 08, 2006 11:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, moze momentami przeginam ale to wina dyskutantów. Nie mam zamiaru nadstawiać drugiego polkiczak do bicia.
No ale skoro admin prosi - powstrzymam się. A co mi szkodzi, stać mnie na to.
Powrt do gry
radek1

PostWysany: Sro Lis 08, 2006 5:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpadła mi dziś w rece ulotka tej niby praworzadnosci. Mozna sie posikać ze smiechu. Szanowny kandydat "praworzadniości wsp.ópracował z OSP - co z tego wyszło nie powiedza strazacy i ci starsi i ci młodsi,, przez 6 lat był w zarzadzie KS "Remor" - i co z tego wyszło -nic- remory o mało nie rozleciały sie. Kandydat zbierał artukuły spożywcze i chemiczne dla ubogicz - kto to widział.
Pisze że w yborze burmistzra nie powinno być przypadkowości. no własnmie ludzie nie wybierajcie burmistrza z przypadku ktory jak narazie nie wykazał sie niczym konkretnym w swojej działalności a wrecz odwrotnie.
Powrt do gry
marzena

Doczy: 08 Lis 2006

PostWysany: Sro Lis 08, 2006 5:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdobyłam się w końcu podzielić skrywaną od roku wiedzą kto to jest radek1 – otóż szanowni internauci jest to Pani Marzena Żybko – oszlifowana perełka Recza. Gdy się o tym dowiedziałam odsunęłam się od niej i ona domyśla się kim jestem!!
Gdy zobaczyłam jej tandetną ulotkę gdzie promuje siebie do rady powiatu – to mnie zatkało.
Przestań perełko mydlić oczy ludziom, to dziwne że jeszcze cię nie rozliczyli za „spożywczy” na wszystkie imprezy które organizuje gmina. O twoich nadużyciach w „Remorze” trąbi całe miasto. Faktycznie jesteś „AKTYWNA”!! Liczysz że zostaniesz radną bo ci pomoże Cymerman czy twój „zausznik” Dobrzaniecki to się mylisz. Ty z tymi osobami oraz Kowalewski (Dakko) wysadzicie z fotela Lizusa i niech nam będzie to na dobre. Ty na pewno nie dostaniesz odemnie głosu, który właśnie oddam na Jolę K., którą tak zwalczasz, wierzę też że dzięki jej poparciu zmiecie Ligusa w I turze wyborów.
Powrt do gry
radek1

PostWysany: Sro Lis 08, 2006 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chyba komus zwieracze puszczaja bo g......o wylewa sie szeroko. No coments.
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Recz Strona Gwna -> Forum Recza - wejście Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Nastpny
Strona 5 z 7

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach