| Autor |
straż miejska |
damian_roger
Użytkownik
Data rejestracji: 17.05.10 |
| Dodane dnia 07-06-2010 21:59 |
|
|
hmm tak mnie zastanawia,
tutaj w reczu, po co jest straż miejska??
za dużo pieniedzy mamy?
nie mamy co z nimi robic?
zamiast straży wystarczylo, czesciej wysylac patrol policyjny,
a nie straz miejska,
a i tak ich nie widac, bo wola siedziec po krzakach z radarami,
i zdjecia robic, no wstyd, |
|
| Autor |
RE: straż miejska |
Agai
Użytkownik
Data rejestracji: 19.05.10 |
| Dodane dnia 11-06-2010 14:03 |
|
|
|
Niewiedziałam to u nas jest straż wiejska?? hahhaahahahaahahahahhahaaha o boze! Masakra jakaś wogóle i niby co oni mają u nas robić?? Policja nasza sie boi w niektórych przypadkach przyjezdzac a straz? nie az słow mi zabrakło heehehehhe |
|
| Autor |
damian_roger
Użytkownik
| Dodane dnia 12-06-2010 12:28 |
|
|
a widzisz za duzo pieniedzy mamy,
skoro placimy za darmo,
a strazy miejskiej malo widac bo wola z radarem stanac gdzies w krzakach |
|
| Autor |
cogito
Użytkownik
Data rejestracji: 07.03.10 |
| Dodane dnia 19-06-2010 17:52 |
|
|
|
SM stworzona została tylko i wyłącznie po to by podreperować kulawy budżet gminy , ta instytucja nie ma nic wspólnego z pilnowaniem porządku i podejrzewam ,że w1 % nie realizuje swych statutowych zadań . poprzednicy słusznie napisali ,że dwuosobowa SM w Reczu jest tylko po to by zciągać mamone z nieszczęsników ,którzy w Słutowie przesadzili o 5 kilometrów z predkością !!! Cęść kasy zabiera wynajęta firma od fotoradarów a reszta wpada na konto gminy i BIZNES się kręci więc nie liczcie naiwni mieszkańcy Recza ,że zobaczycie Strażnika Miejskiego pilnującego aby na plkacu zabaw pieski nie robiły kupek , albo pilnującego aby lokalni wandale nie wyrzucali śmieci w lesie,przy drodze albo w parku . TU TYLKO KASA SIĘ LICZY !!! |
|
| Autor |
Misiek
Moderator
Data rejestracji: 20.10.09 |
| Dodane dnia 20-06-2010 13:19 |
|
|
Dokładnie tak. W kilka godzin pstryka się kilkaset zdjęć x mandat 200zł i robi się zachęcająca sumka. Z punktu widzenia ekonomii jest to dla gminy korzystne, bo więcej obcych nieszczęśników łapie się u nas, niż naszych w innych gminach. Natomiast otwarta jest kwestia jak te pieniądze gmina wydaje? Czy też marnuje i rozkrada, a może wysyła do organów nadrzędnych? A jakbyśmy chcieli rozpatrzyć sprawę ideowo: Jest to kolejna macka państwa wyciągnięta w strone i tak już wyssanego podatnika. Po to w Reczu powstała Straż Miejska.
...gość co się czasem spinał, ale gdy szedł po gnoju, smród już się go nie imał... |
|
| Autor |
AlifeB
Użytkownik
Data rejestracji: 28.01.10 |
| Dodane dnia 21-06-2010 13:06 |
|
|
Witam 
A ja tej straży nie widziałem. Choć krótko byłem, to powinienem chyba odnotować fakt pojawienia się jej w mieście.
Chociaż może to i lepiej, bo człek i piwo wypije na ławce w parku i pokrzyczy do woli, a straży nie widać i biegać nie trzeba. 
Sezon zbiorów działkowych sie zaczyna, więc i nowa robota się znajdzie dla Straży Miejskiej. Czereśnie już można patrolować, potem inne truskawki i jabłonie wreszcie. Do października pracy się znajdzie na pewno 
Pozdrawiam |
|
| Autor |
damian_roger
Użytkownik
| Dodane dnia 21-06-2010 17:59 |
|
|
ale nie oszukujmy sie tak naprawde SM jest po to aby pilnować porzadku,
a nie siedzieli i zdjecia cykali, dobrze ze wiekszosc kierowcow, ma juz CB
to nie ma dla nich niespodzianek, jak wyzej napisano, lawki w parku zdewastowane, nasrane w piaskownicach, ale po co chodzic po reczu jak lepiej siedziec sobie |
|
| Autor |
cogito
Użytkownik
| Dodane dnia 22-06-2010 23:11 |
|
|
|
damian_roger proszę cię nie lewituj w sieci jak dziecko we mgle otwórz oczy i zobacz co się dzieje wokół ciebie, nie bądż naiwny , bądż mądry , myślący i nie dający sobie wmówić głupot, nie plotkuj tylko analizuj fakty,,, i czytaj ze zrozumieniem co tu się pisze .pozdrawiam i namawiam wszystkich do lektury tych stron , bo warto wiedzieć co się dzieje wokół mnie !!! |
|
| Autor |
damian_roger
Użytkownik
| Dodane dnia 23-06-2010 22:13 |
|
|
to czemu nie ma straży miejsciej jak po parach w wieku 15 lat wino pija? a pozniej dewastacje robia? a pozniej nie ma gdzie siedziec?
ale po co chodzic troche po reczu nogi beda bolaly?
taka praca, lepiej w krzakach siedziec i lapac tych co jada sobie o 5 za duzo, |
|
| Autor |
cogito
Użytkownik
| Dodane dnia 24-06-2010 23:16 |
|
|
damian_roger nie ma i nie będzie SM w parkach ponieważ tak jak tłumaczyłem wcześniej SM nie została powołana do tego celu . jedynym i głównym jej celem jest zdobywanie środków finansowych "dla gminy" (czytaj wypłata dla ......)
porzadek, społeczeństwo itp. wcale się nie liczą , liczy się tylko KASA .
moja propozycja to ,żeby burmistrz przedstawił relacje z działalności SM dla mieszkańców Recza . Powinno być wiadome wszystkim ile pieniążków z mandatów poszło na wypłaty dla włodarzy i strazników ,na nagrody, ile na poprawę bezpieczeństwa w mieście , na drogi chodniki itp. ile skasowała firma od fotoradarów ? a ile zostało w kasie gminnej? i wogóle czy oprócz fotek w Słutowie coś jeszcze robi SM w Reczu , może jakieś sprawozdanie ??? |
|
| Autor |
Agai
Użytkownik
| Dodane dnia 25-06-2010 14:03 |
|
|
Osobiście dla mnie ta SM jest tak śmieszna że wogóle szkoda gadać przez tyle lat niebylo zadnej strazy teraz na stare lata wymyslają ja osobiscie tez niewidzialam tej smiesznej strazy i niemam nawet zamiaru zobaczyc bo smiechem wybuchne  a po drugie co zadrudnili straż bo nasza policja sie do niczego nienadaje???!!!!No koniec tematu bo brak słow!!!! |
|
| Autor |
Agai
Użytkownik
| Dodane dnia 25-06-2010 15:12 |
|
|
A jeszcze jedno!! Panie cogitto ja nawet niemam zamiaru spotkac SM ale kazdy ma tu swoje zdanie od tego jest to forum wiele lat zyje i prosze mi tu bez "naiwni mieszkańcy Recza" i że jesteśmy "niemyslący" i nie kojazymy faktow!!!!A kto jak co pisze i mysli to jego sprawa!!!! A mozna wytlumaczyc zgadzam sie ale bez obrazania!!!!! Bez odbioru     |
|
| Autor |
cogito
Użytkownik
| Dodane dnia 27-06-2010 13:21 |
|
|
Panie Agai bardzo przepraszam ,że Pana uraziłem , proszę sie nie irytować bo naprawdę nie ma o co zresztą popzrednie moje wpisy adresowałem do damian_rogera i jego też nie miałem zamiaru obrażać (prawdę pisze i ma racje) chodziło mi tylko o podnieśienie świadomości obywatela ,żeby wiedział o co tak naprawdę chodzi z tą SM. pozdrawiam i pełny odbiór !  |
|
| Autor |
Agai
Użytkownik
| Dodane dnia 27-06-2010 18:04 |
|
|
Oki Panie cogito tylo troszke mnie to zbulwersowało ale spoko bo w koncu kazdy ma tu swoje zdanie no nie?? (a w nawiasie jestem dziewczyną   ) pozdrawiam bez odbioru |
|
| Autor |
damian_roger
Użytkownik
| Dodane dnia 29-06-2010 08:27 |
|
|
i znowu SM 
juz sa ciekawe jak dlugo ?
tylko ze niby SM ma wzbogacac gmine?